Европейският съюз ще проведе спешна видеоконферентна среща за ситуацията в

...
 Европейският съюз ще проведе спешна видеоконферентна среща за ситуацията в
Коментари Харесай

Европа се събира заради Лукашенко

 

Европейският съюз ще организира незабавна видеоконферентна среща за обстановката в Беларус в сряда, заяви ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Той осъди полицейското принуждение против протестиращите в страната. В Туитър написа:

" Ще свикам среща на членовете на Европейския съвет тази сряда 12:00 часа, с цел да обсъдим обстановката в Беларус. Хората на Беларус имат право да вземат решение бъдещето си и свободно да избират своя водач. Насилието над протестиращите е недопустимо и не може да бъде разрешено “.

Германия към този момент заплаши Минск с по-широки наказания. Берлин разгласи, че се е свързал с опозиционния водач Светлана Тихановска. От кабинета обаче отхвърлят да разясняват тематиките на диалог, които са били обсъждани.

Канцлерът Ангела Меркел е призовала за народен разговор сред между управляващите, опозицията и гражданското общество.

Над 200 000 излязоха през вчерашния ден на митинг в Минск, с цел да изискат същински избори. Европейски Съюз е с народа на Беларус, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел., представен от Българска телеграфна агенция.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР